Til barneombudet

KRISESENTERET

i Mosseregionen

 

 

Alarm!

POLITI - 02800

Barnevernvakta - 95 05 92 17

Overgrepsmottaket - 47 46 21 00

Alarmtlf barn/unge - 116 111

- fra krenkelse til håp Døgnåpen telefon 69 25 05 50 - ring oss i tide!

Til barneombudet

(brev sendt Barneombudet juni 2013 - av barnevernspedagog ved Krisesenteret i Moss)

 

Jeg henvender meg som bekymret barnearbeider, som ønsker å formidle noe om situasjonen for noen av barna som må bo på Krisesenteret. I min beskrivelse har jeg endret navn og alder.

 

Aishe (9), Mohammed (7) og Abdi (5), ble hentet av sin mor på skole og barnehage en dag for å flytte til Krisesenter A. Aishe er faktisk glad, fordi hun vet at pappa har vært slem mot mamma i lang tid. Men Aishe er også redd, fordi hun vet at pappa kan drepe mamma nå (sånt kan skje i deres kultur).

 

Etter to uker flytter Aishe til Krisesenter B. Mamma sier at pappa har funnet dem. Aishe er lei seg fordi hun ikke fikk sagt hadet til noen på den nye skolen hun hadde begynt på. Småbrødrene hennes savner lekene hjemme, og Abdi er lei seg fordi det ikke finnes noen barnehage til ham.

Etter to nye måneder flytter Aishe til Krisesenter C. Pappa har funnet dem atter en gang.

 

Igjen begynner Aishe og Mohammed på en lokal skole. Aishe viser meg en bursdagsinvitasjon og gråter. Hva er vitsen med å bli venner med noen hvis man snart må flytte igjen likevel?

 

Atter to måneder senere finner pappa dem igjen, men nå orker ikke mamma flytte lenger. Aishe er redd for å gå på skolen om morgenen. Og hvor skal hun bo?

 

Mohammed synes at det er skikkelig dårlig gjort at han måtte flytte fra sitt gamle hus. Det er jo pappa som er dust, så hvorfor må ikke han flytte?

Abdi har mareritt og får ikke sove.

 

Jeg ønsker meg at barn ikke må flytte gang på gang. Jeg ønsker meg at barn slipper å være redde for å bevege seg utendørs. Jeg ønsker at barn skal slippe å måtte skifte navn og identitet.

 

Voldsalarmer og besøksforbud stopper ikke overgriperen. Rettsaker tar altfor lang tid.

 

På barnas vegne ønsker jeg meg et bedre rettsvern for barn som er utsatt for vold og forfølgelse. Hverken rettsvesenet eller krisesentrene synes å kunne beskytte dem godt nok.

 

Med vennlig hilsen

Barnevernpedagog

Krisesenteret i Moss

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Krisesenteret i Moss • Døgnåpen telefon: 69 25 05 50 • www.mosskrisesenter.no post@krisesenteret-moss.no