Gaver

KRISESENTERET

i Mosseregionen

 

 

Alarm!

POLITI - 02800

Barnevernvakta - 95 05 92 17

Overgrepsmottaket - 47 46 21 00

Alarmtlf barn/unge - 116 111

- fra krenkelse til håp Døgnåpen telefon 69 25 05 50 - ring oss i tide!

GAVER TIL KRISESENTERET

 

Pengegaver til Krisesenteret er kjærkomment. Mange kvinner og barn kommer til krisesenteret med det de står og går i og kan være helt uten penger i denne første perioden. Det er derfor svært hyggelig å kunne gi gode gaver til mor og barn i en slik vanskelig situasjon - og det kan være alt fra barnevogner og voksiposer, leker, sportsutstyr, toalettartikler, spill eller også gode opplevelser som billetter til teaterforestillinger for barn, ekstra god mat ved tilstelninger som krisesenteret inviterer til, grilling, besøk ved badeland, bowling, Tusenfryd eller en mindre ferietur for mor og barn. Når barna flytter fra senteret, blir gavepenger brukt til å gi de minste barna en fin leke som de kan ta med seg i sitt nye hjem.

 

Bankkontonummer 1080 29 65600

(Moss kommune, gaver merkes "Gavepenger - virksomhet 6")

 

 

Leker og klær tar vi imot når de er i god stand, hovedsakelig nye ting. Tekstilleker som kosebamser osv må av hygieniske årsaker være nytt.

 

Skriv gjerne en epost post@krisesenteret-moss.no i forkant.

 

 

 

“Thank you so much for this wonderful day …“

 

Det er sommer og det er sol.

 

Jeg føler meg glad og takknemlig. Med meg på dagens tur til Tusenfryd har jeg en klynge med forventningsfulle barn og glade mødre. Ingen av barna har noen gang vært på Tusenfryd.

 

Alle ”mine” barn har opplevd vold eller sett sine mødre bli utsatt for vold, og de har gjennomgått tøffe tider. Noen av dem har flyttet til ny bolig, men livet kan fortsatt være utfordrende og til dels preget av fattigdom. De går i klær som krisesenteret har mottatt fra givere, og på barnerommene er det møbler, leker og utstyr som er kjøpt for gavepenger.

 

En liten jente skriker av glede når hun setter seg på hestekarusellen for sjette gang. En liten hånd skyver seg i min; jenta tør ikke helt enda å sette seg i noe karusell i det hele tatt, og jeg setter meg i marihønebilen sammen med henne. Dette er en stor tillitserklæring. Det er den samme jenta som skriker ”Spøkelsehus! Spøkelsehus!”. For bare to måneder siden var hun redd for sin egen skygge og sov med lyset på.

 

Senere blir det pizzalunsj. En av guttene stapper i seg den ene biten etter den andre. Vanligvis får han mat fra frelsesarmeen.

 

En mor gir meg en klem. ”Thank you so much for this wonderful day”, sier hun. ”Don’t thank me, thank the kids from Ekholt skole”, svarer jeg, ”and Hoppern… and all the others!”

 

Jeg sitter nå med Baby på fem måneder, slik at mammaen hans kan ta seg en tur med Thundercoaster. Baby gurgler fornøyd og vet heldigvis ikke at han ikke har noe sted å bo.

 

Det er så mange barn jeg får møte i jobben min og som jeg får lov til å glede på denne måten. Kanskje blir det Tusenfryd neste år også.

 

 

Hilsen barnevernspedagogen ved Krisesenteret i Moss

 

Copyright © All Rights Reserved Krisesenteret i Moss • Døgnåpen telefon: 69 25 05 50 • www.mosskrisesenter.no post@krisesenteret-moss.no