Gaver

KRISESENTERET I MOSS

 

- fra krenkelse til håp

 

Alarm!

POLITI - 02800

Barnevernvakta - 95 05 92 17

Overgrepsmottaket - 47 46 21 00

Alarmtlf barn/unge - 116 111

Døgnåpen telefon 69 25 05 50 - ring oss i tide!

GAVER TIL KRISESENTERET

 

Pengegaver til Krisesenteret er kjærkomment. Mange kvinner og barn kommer til krisesenteret med det de står og går i og kan være helt uten penger i denne første perioden. Det er derfor svært hyggelig å kunne gi gode gaver til mor og barn i en slik vanskelig situasjon - og det kan være alt fra barnevogner og voksiposer, leker, sportsutstyr, toalettartikler, spill eller også gode opplevelser som billetter til teaterforestillinger for barn, ekstra god mat ved tilstelninger som krisesenteret inviterer til, grilling, besøk ved badeland, bowling, Tusenfryd eller en mindre ferietur for mor og barn. Når barna flytter fra senteret, blir gavepenger brukt til å gi de minste barna en fin leke som de kan ta med seg i sitt nye hjem.

 

Bankkontonummer 1080 29 65600

(Moss kommune, gaver merkes "Gavepenger - virksomhet 6")

 

 

Leker og klær tar vi imot når de er i god stand, hovedsakelig nye ting. Tekstilleker som kosebamser osv må av hygieniske årsaker være nytt.

 

Skriv gjerne en epost post@krisesenteret-moss.no i forkant.

 

 

 

“Thank you so much for this wonderful day …“

 

Det er sommer og det er sol.

 

Jeg føler meg glad og takknemlig. Med meg på dagens tur til Tusenfryd har jeg en klynge med forventningsfulle barn og glade mødre. Ingen av barna har noen gang vært på Tusenfryd.

 

Alle ”mine” barn har opplevd vold eller sett sine mødre bli utsatt for vold, og de har gjennomgått tøffe tider. Noen av dem har flyttet til ny bolig, men livet kan fortsatt være utfordrende og til dels preget av fattigdom. De går i klær som krisesenteret har mottatt fra givere, og på barnerommene er det møbler, leker og utstyr som er kjøpt for gavepenger.

 

En liten jente skriker av glede når hun setter seg på hestekarusellen for sjette gang. En liten hånd skyver seg i min; jenta tør ikke helt enda å sette seg i noe karusell i det hele tatt, og jeg setter meg i marihønebilen sammen med henne. Dette er en stor tillitserklæring. Det er den samme jenta som skriker ”Spøkelsehus! Spøkelsehus!”. For bare to måneder siden var hun redd for sin egen skygge og sov med lyset på.

 

Senere blir det pizzalunsj. En av guttene stapper i seg den ene biten etter den andre. Vanligvis får han mat fra frelsesarmeen.

 

En mor gir meg en klem. ”Thank you so much for this wonderful day”, sier hun. ”Don’t thank me, thank the kids from Ekholt skole”, svarer jeg, ”and Hoppern… and all the others!”

 

Jeg sitter nå med Baby på fem måneder, slik at mammaen hans kan ta seg en tur med Thundercoaster. Baby gurgler fornøyd og vet heldigvis ikke at han ikke har noe sted å bo.

 

Det er så mange barn jeg får møte i jobben min og som jeg får lov til å glede på denne måten. Kanskje blir det Tusenfryd neste år også.

 

 

Hilsen barnevernspedagogen ved Krisesenteret i Moss

 

 

 

Krisesenteret i Moss takker på det varmeste…

(leserinnlegg i Moss avis juni 2013)

 

… for alle generøse givere som gjør det mulig for oss å gi gode opplevelser til beboere, tidligere beboere og deres barn!

 

I fjor fikk senteret kjærkomne og betydelige gaver fra hele seks forskjellige barne- og ungdomskoler (Melløs, Ekholt, Hoppern, Reier, Karlshus og Kirkebygda), fra barnehager, frivillige organisasjoner, bedrifter, menigheter og private. Hittil i år har vi også fått gaver fra Hoppern skole og Åvangen skole. Vi som jobber på krisesenteret er særlig imponert over at barn og ungdom tenker på og vil glede andre barn som akkurat nå er i en svært vanskelig fase preget av vold og oppbrudd og som derfor må bo på krisesenteret i en periode. En stor takk også til Mosseruss ’83 som ga av overskuddet på sitt arrangement til Krisesenteret i Moss. Dette varmer!

 

Hittil i år har det bodd 25 kvinner og 22 barn på krisesenteret, for fjoråret var tallene 50 kvinner og 33 barn, i tillegg gikk over 70 kvinner jevnlig til dagsamtaler.

 

Det har det siste året pågått et utredningsprosjekt i Østfold hvor man har sett på muligheter og konsekvenser knyttet til det å eventuelt legge ned ett eller flere av fylkets fem krisesentre. Rådmannen i Moss uttalte nylig til Moss Avis at hun kommer til å innstille overfor kommunestyret i Moss at Krisesenteret bør bestå: ”…de menneskelige omkostningene for kvinner og barn som utsettes for psykisk og/eller fysisk mishandling vil bli for store”. Saken vil bli politisk behandlet i september. Beboere og ansatte kjenner likevel en forsiktig optimisme etter rådmannens signaler og venter i spenning på utfallet i bystyret til høsten.

 

Barnevernspedagogen ved krisesenteret vil under gi en liten stemningsrapport fra siste ukes utflukt til Tusenfryd for barn og deres mødre som bor eller nylig har bodd på krisesenteret. Turen ble i sin helhet finansiert gjennom gavepenger fra våre trofaste givere.

 

God sommer!

 

Hilsen daglig leder

 

 

 

 

KJÆRLIGHET ER UTEN VOLD!

Copyright © All Rights Reserved Krisesenteret i Moss • Døgnåpen telefon: 69 25 05 50 • www.mosskrisesenter.no post@krisesenteret-moss.no