Om oss
15001
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15001,bridge-core-3.0.9,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15475,elementor-page elementor-page-15001

OM KRISESENTERET I MOSS IKS

Organisasjon

Krisesenteret i Moss drives av Moss kommune, og er et tilbud til innbyggere i Moss, Råde og Våler. Krisesenteret er en avdeling i enhet Barnevern, Bolig og Inkludering, under kommunalområdet Kultur, Oppvekst og Aktivitet.

 

Krisesenteret er Mosseregionens kompetansesenter innen feltet «vold i nære relasjoner». Krisesentertilbudet følger Lov om kommunale krisesentertilbud (2010). Se også veileder for kommunene om helhetlige krisesentertilbud (BUFdir). 

 

Faglig forankring

Faglig veileder for innholdet i krisesentertilbudet (BUFdir)

Mosseregionens handlingsplan mot vold i nære relasjoner

Krisesenteret i Moss har en koordinerende rolle i utarbeidelse og gjennomføring av en ny regional handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Planen er under arbeid, og ventes lansert i løpet av 2021. Planen vil være i tråd med ny, nasjonal handlingsplan, internasjonale forpliktelser, og lokale forpliktelser og planer.

Tidligere handlingsplan:  «Sammen mot vold» (2015-2019)

 

Etiske retningslinjer

Krisesenteret i Moss IKS er tilsluttet Krisesentersekretariatet som er en paraplyorganisasjon for mange av  krisesentrene og har som mål å styrke krisesentrenes aktivitet utad. Krisesenteret i Moss IKS følger Krisesentersekretariatets Etiske retningslinjer.

ÅRSMELDINGER

Last ned her:

PROSJEKTER

Undervisning i skolene i Mosseregionen

Krisesenteret, helsestasjonen og skolene samarbeider om undervisning i skolene. Prosjektet har pågått i tre år og finansieres ved prosjektmidler Justisdepartementet.

Les mer om undervisningsopplegget på Mosseregionens nettside for forebygging av vold i nære relasjoner utenvold.no

Prosjektrapport 2018.

 

TryggEst

Se mer om prosjektet her.

Prosjektrapport 2017-2018   Brosjyre Plakat   Interne rutiner på krisesenteret  Presentasjoner

 

Krisesentertilbudet til sårbare grupper

Krisesenteret i Moss har i 2017-18 deltatt i et nasjonalt prosjekt i regi av BUFdir om å sørge for et forsvarlig krisesentertilbud til sårbare grupper. Prosjektet er avsluttet og inngår i vanlig drift.

Prosjektapport 2017-2018     Interne rutiner

Rapport forprosjekt i 2014 Krisesentertilbud til kvinner i aktiv rus i Østfold

 

Krisesenterstrukturen i Østfold

Rapport etter utredningen (Agenda Kaupang, 2014)

Brev fra Krisesenteret i Moss til BLD om finansiering av krisesentrene (2013)

Brev fra Krisesenteret i Moss til BLD med innspill etter evaluering av krisesenterloven (2014)

GAVER TIL KRISESENTERET

Pengegaver til Krisesenteret er kjærkomment. Mange kvinner og barn kommer til krisesenteret med det de står og går i og kan være helt uten penger i denne første perioden. Det er derfor svært hyggelig å kunne gi gode gaver til mor og barn i en slik vanskelig situasjon – og det kan være alt fra barnevogner og voksiposer, leker, sportsutstyr, toalettartikler, spill eller også gode opplevelser som billetter til teaterforestillinger for barn, ekstra god mat ved tilstelninger som krisesenteret inviterer til, grilling, besøk ved badeland, bowling, Tusenfryd eller en mindre ferietur for mor og barn. Når barna flytter fra senteret, blir gavepenger brukt til å gi de minste barna en fin leke som de kan ta med seg i sitt nye hjem.

 

Ønsker du å gi en pengegave? Ta kontakt!

 

 Leker og klær tar vi imot når de er i god stand, hovedsakelig nye ting. Tekstilleker som kosebamser osv må av hygieniske årsaker være nytt.

 

Skriv en epost post@krisesenteret-moss.no i forkant.

gave

“Thank you so much for this wonderful day …“

 

Det er sommer og det er sol.

 

Jeg føler meg glad og takknemlig. Med meg på dagens tur til Tusenfryd har jeg en klynge med forventningsfulle barn og glade mødre. Ingen av barna har noen gang vært på Tusenfryd.

 

Alle ”mine” barn har opplevd vold eller sett sine mødre bli utsatt for vold, og de har gjennomgått tøffe tider. Noen av dem har flyttet til ny bolig, men livet kan fortsatt være utfordrende og til dels preget av fattigdom. De går i klær som krisesenteret har mottatt fra givere, og på barnerommene er det møbler, leker og utstyr som er kjøpt for gavepenger.

 

En liten jente skriker av glede når hun setter seg på hestekarusellen for sjette gang. En liten hånd skyver seg i min; jenta tør ikke helt enda å sette seg i noe karusell i det hele tatt, og jeg setter meg i marihønebilen sammen med henne. Dette er en stor tillitserklæring. Det er den samme jenta som skriker ”Spøkelsehus! Spøkelsehus!”. For bare to måneder siden var hun redd for sin egen skygge og sov med lyset på.

Senere blir det pizzalunsj. En av guttene stapper i seg den ene biten etter den andre. Vanligvis får han mat fra frelsesarmeen.

 

En mor gir meg en klem. ”Thank you so much for this wonderful day”, sier hun. ”Don’t thank me, thank the kids from Ekholt skole”, svarer jeg, ”and Hoppern… and all the others!”

 

Jeg sitter nå med Baby på fem måneder, slik at mammaen hans kan ta seg en tur med Thundercoaster. Baby gurgler fornøyd og vet heldigvis ikke at han ikke har noe sted å bo.

 

Det er så mange barn jeg får møte i jobben min og som jeg får lov til å glede på denne måten. Kanskje blir det Tusenfryd neste år også.

  

Hilsen barnevernspedagogen ved Krisesenteret i Moss

INFORMASJON OG FOREDRAG

Ansatte ved Krisesenteret i Moss kommer gjerne til din skole, i din forening eller på din arbeidsplass og holder gratis foredrag/informasjon om ulike emner/temaer knyttet til vold i nære relasjoner.

 

Vi kan snakke om vold generelt, hvordan det er å leve med vold i familien for barn og ungdom, hvilke kjennetegn man som nabo eller ansatt i hjelpeapparatet skal se etter ved mistanke om vold. Vi informerer også om tilbudene ved krisesenteret og hjelpetiltakene forøvrig, samt om tilbud som finnes for overgriper.

 Ta kontakt!

Krisesenteret engasjerer seg i den offentlige debatten.

 

Her legges et utvalg av avisinnlegg, brev til myndighetene osv:

> Mellom gråsonene

> Til barneombudet

> En dag på krisesenteret

> Han slo meg aldri

> Likestillingslandet Norge

 

JOBBE HOS OSS?

FAST ANSATTE

Ledige stillinger utlyses på vanlig måte gjennom finn.no og i Moss Avis.

 

PROSJEKTSTILLINGER

Krisesenteret kan utlyse midlertidige prosjektstillinger.

 

TILKALLINGSVIKARER

Krisesenteret ønsker å knytte til seg tilkallingsvikarer som jobber ved sykdom, under ferieavvikling eller når vi trenger ekstra bemanning.

 

Vi har inntak av nye vikarer ca èn gang i året hvor vi først har en samtale med hver enkelt, deretter arrangeres felles opplæring over 1-2 kvelder for de aktuelle søkere. Interesserte bes ta kontakt, gjerne sende oss en mail med cv.

 

Thanks!
Call Now Button